Παρασκευή 7 Απριλίου 2017

5η ημέρα: Παλέρμο - Vittorio Emanuelle II – Μονρεάλε

Ξεκινήσαμε την μέρα συναισθηματικά φορτισμένοι αφού το πρωινό σήμερα είναι καθαρά " Ελληνικό ". Αρχικά προβλήθηκε η εργασία ομάδας μαθητριών της αποστολής αναφορικά με τον παραδεισένιο τόπο μας τον όμορφο Βόλο και το πολυφημισμένο βουνό των Κενταύρων, το μαγευτικό Πήλιο. Τα κορίτσια τραγούδησαν τον Λάζαρο κρατώντας με λεμονανθούς και γιασεμιά στολισμένα καλάθια. Το πρώτο μέρος κλείνει προσφέροντας τα αναμνηστικά δώρα για το αδελφοποιημένο σχολείο. Ακολούθησε η παρουσίαση του χορευτικού προγράμματος στο πρόσφατο πεζοδρομημένο ιστορικό κέντρο, με τον Ζορμπά και το συρτάκι. Στιγμές πρωτόγνωρης εμπειρίας για τους θεατές που πραγματικά μας έκαναν υπερήφανους που είμαστε Έλληνες.

Πριν την ανατολή σήμερα... το πλοίο μπαίνει στο λιμάνι


Προετοιμασίες για τον Λάζαρο!!! τα κορίτσια θα τραγουδήσουν φέτος στο Παλέρμο...


τα αναμνηστικά δώρα μας για το σχολείο Vittorio Emanuele II





Αποχαιρετήσαμε τους συναδέλφους και τους μαθητές του Vittorio Emanuele ll συγκινημένοι και πορευτήκαμε προς το Βασιλικό Παλάτι, έδρα Νορμανδών βασιλέων της Σικελίας και σήμερα Κοινοβούλιο, την Καπέλα Παλατίνα με τα μοναδικά της ψηφιδωτά. Περνώντας από την πόρτα Νουόβα κατευθυνθήκαμε προς την όπερα Massimo με τους μεγαλοπρεπείς κίονες και τα τεράστια λιοντάρια με τις προσωποποιημένες μούσες. Ακολούθησε το θέατρο Politheama που στην κορυφή του έχει δύο χάλκινα αγάλματα ιππέων και ένα Τέθριππο άρμα σε φυσικό μέγεθος, ενώ περιζώνεται από δύο σειρές ιωνικούς κίονες. Στάση για  μπριός με παγωτό στο φημισμένο  Spinatto και ψώνια .


Καθολική εκκλησία: Cappella Palatina








Teatro Politeama "Giuseppe Garibaldi"








ώρα παγωτού — στην τοποθεσία Spinnato dal 1860

Απομεσήμερο πια ανηφορίσαμε για τον λόφο του Μονρεάλε , όπου δεσπόζει ο επιβλητικός Καθεδρικός Ναός. Εντυπωσιαστήκαμε από το εσωτερικό του, με τα ψηφιδωτά βυζαντινής Τέχνης, με στοιχεία της σικελικής παράδοσης ως προς την εικονογραφία και τεχνοτροπία. Μείναμε άφωνοι αντικρίζοντας τον περίφημο περίβολο της μονής των Βενεδικτίνων με τους 228 δίδυμους κίονες με διαφορετική  διακόσμηση  ανά ζεύγη.







Με λαχτάρα για να συναντήσουν τους "διδύμους" επιστρέψαμε στο ξενοδοχείο για τον απαραίτητο καλλωπισμό,   μιας και θα ήταν η τελευταία κοινή έξοδος.
Τα παιδιά επέστρεψαν συναισθηματικά φορτισμένα.... προσμένοντας την επόμενη συνάντηση στην Ελλάδα την επόμενη σχολική χρονιά!!!!



Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου