Τετάρτη 29 Απριλίου 2015

Ταξιδεύοντας με την «ολκάδα»...

Παιδιά της Β´ γυμνασίου με τις κυρίες Φράγγου και Χατζηνικολάου
Την Τρίτη 28 Απριλίου 2015 πραγματοποιήθηκε διδακτική επίσκεψη στο συνεδριακό κέντρο στα Μελισσιάτικα  από τους μαθητές της  Α  και της  Β τάξης του 6ου Γυμνασίου Βόλου.
Η επίσκεψη έγινε στα πλαίσια του μαθήματος των κειμένων της νεοελληνικής λογοτεχνίας της πρώτης τάξης και στα πλαίσια του μαθήματος της ιστορίας  των μαθητών της Β τάξης.
71 μαθητές από την Α τάξη και 60 από τη Β τάξη με συνοδούς τις εκπαιδευτικούς : κυρίες Πατσαρούχα Βασιλική, Φράγγου Σοφία, Μπόγλου  Δέσποινα, Μακρή  Παρασκευή, Δήμητρα Κούκιου, Μωραΐτου Καλλιόπη και  Χατζηνικολάου Αικατερίνη είχαν την ευκαιρία να συμμετέχουν σ' ένα υπέροχο εκπαιδευτικό πρόγραμμα.
Ομάδα μαθητών σε εργασία

Η επίσκεψη στην έκθεση που διοργανώθηκε από το Ευρωπαϊκό κέντρο Βυζαντινών και μεταβυζαντινών μνημείων σε συνεργασία με τον φορέα Μαγνήτων Κιβωτός, για τη διάσωση του πολιτιστικού μας αποθέματος, βοήθησε να γνωρίσουν όλοι την ιστορία των πολλών λιμανιών που αναπτύχθηκαν κατά τους μέσους χρόνους σε μια τεράστια περιοχή από το Αιγαίο στη Μαύρη  θάλασσα και στην Κασπία, όπως τις αποτύπωσε ο φωτογραφικός φακός των περιηγητών,  αρχαιολόγων,  φωτογράφων και απλών ανθρώπων κυρίως από το 19ο αιώνα μέχρι και σήμερα.
Μαζί γνωρίσαν μία σειρά από χώρες και λιμάνια της Βουλγαρίας, της Ρουμανίας ,της Ουκρανίας, της Κριμαίας,  της Γεωργίας και του Αζερμπαϊτζάν.
Ακολούθησε φυλλάδιο έκθεσης όπου προσπαθήσαν να διασχίσουν νοερά τις θάλασσες της εποχής όπως οι  βυζαντινές ολκάδες  μεταφέροντας εμπορεύματα,  προϊόντα,  αλλά και τις ιδέες της εποχής.
Στο τέλος  χορηγήθηκε δίπλωμα συμμετοχής.


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου