Δευτέρα 16 Φεβρουαρίου 2015

Έκθεση βιβλίου στο 6ο Γυμνάσιο Βόλου

Στο σχολείο μας, το 6ο Γυμνάσιο Βόλου,  θα πραγματοποιηθεί  Έκθεση Βιβλίου, σε συνεργασία με το Βιβλιοπωλείο «Πλαστελίνη»  από   11 – 28 Φεβρουαρίου του 2015, στο χώρο του σχολείου κατά τις ώρες λειτουργίας του.
Η έκθεση είναι ενταγμένη στα πλαίσια των Πολιτιστικών προγραμμάτων που υλοποιούνται   από ομάδα εκπαιδευτικών και μαθητών , για την  «Ελευθερία και την δυνατότητα που δίνει στους ανθρώπους και τους λαούς, να αναπτύξουν τον Πολιτισμό τους και τις τέχνες τους, διαμορφώνοντας  σχέσεις που αναδεικνύουν την ειρήνη και τον ανθρωπισμό».
Το βιβλίο δίνει την δυνατότητα να γνωρίσουμε και να αναγνωρίσουμε, γεγονότα, θέσεις, απόψεις, να ταξιδέψουμε, να φανταστούμε, να  προβληματιστούμε, να σεβαστούμε και να αποδεχθούμε τους άλλους ανθρώπους και τις ζωές τους.
Μέσα από την έκθεση εμπλουτίζουμε την βιβλιοθήκη μας με νέες εκδόσεις και βιβλία.
Κατά τη  διάρκεια της έκθεσης, εντάξαμε δράσεις με σκοπό την επαφή των μαθητών και των γονιών τους με τη βιωματική δράση  και μάθηση και τη δημιουργική γραφή και έκφραση.
Στις 18 Φεβρουαρίου 2015 και ώρα 17.30 θα γίνει στο σχολείο μας « ‘Εργαστήρι Δημιουργικής Γραφής»  για γονείς,  από τον συνάδελφο φιλόλογο και συγγραφέα Διονύση Λεϊμονή.
Στις 25 Φεβρουαρίου 2015, η συγγραφέας Γιώτα Φώτου, θα παρουσιάσει στους μαθητές μας το βιβλίο της «Κώδικας 99».
«Μια ιστορία που καταδεικνύει την ανάγκη να αποκωδικοποιούμε όσα συμβαίνουν γύρω μας, κι όχι απλώς να εμπιστευόμαστε τις αισθήσεις μας ή να βασιζόμαστε σε αντιλήψεις που επικρατούν και μας τις έχουν επιβάλει οι άλλοι».


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου