Τρίτη 20 Ιανουαρίου 2015

Επίσκεψη στο Αθανασάκειο Μουσείο Βόλου


 Την Παρασκευή 16 Ιανουαρίου 2015 μαθητές/τριες της Α΄ τάξης του σχολείου μας επισκέφτηκαν το Αθανασάκειο Αρχαιολογικό Μουσείο Βόλου. Η επίσκεψη πραγματοποιήθηκε με στόχο την ενίσχυση της εμπέδωσης και κατανόησης σχετικών ενοτήτων στα μαθήματα της Ιστορίας και της Γλώσσας, αφού θεωρούμε ότι οι προσανατολισμοί του σύγχρονου μουσείου συνοδοιπορούν με τις εξελίξεις στον χώρο της εκπαίδευσης.
 
Οι μαθητές/τριες παρακολούθησαν το εκπαιδευτικό πρόγραμμα «Μυκηναϊκός πολιτισμός και τοπική ιστορία» και η ξενάγηση έγινε από την αρχαιολόγο κ. Αιμιλία Καλογιάννη. Μέσα από τη μουσειοπαιδαγωγική, τις βιωματικές δράσεις, το εργαστήρι πηλού ταξίδεψαν στη Μυκηναϊκή Ιωλκό. Ιστορικοί όροι-και ευρήματα αρχαιολογικά: εποχή του χαλκού, θολωτοί τάφοι, κτερίσματα, πήλινα αγγεία, ειδώλια, δίσκος της Φαιστού, σφραγιδόλιθοι, γραμμική Α΄, γραμμική Β΄ κ.ά. έγιναν πιο οικεία.
 
Τέλος, ακολούθησε περιήγηση της αίθουσας με τα ευρήματα του θολωτού τάφου στο Καζανάκι Βόλου, ξενάγηση στο υδραγωγείο ρωμαϊκής εποχής στη Δημητριάδα και στο μαγειρείο της Δημητριάδας (με την ανασύνθεση του απαραίτητου εξοπλισμού του 3ου αι. μ.Χ.)


Οι συνοδοί εκπαιδευτικοί

Μακρή Π.
Μωραΐτου Κ.
Πατσαρούχα Β.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου