Κυριακή 14 Δεκεμβρίου 2014

Δραστηριότητες του σχολείου μας: Πολιτιστικό Πρόγραμμα "Πολιτισμός. Η τέχνη της συνύπαρξης"

"Στα πλαίσια του Πολιτιστικού μας Προγράμματος "Πολιτισμός. Η τέχνη της συνύπαρξης", Την Πέμπτη 4 Δεκεμβρίου 2014 ήρθε στο σχολείο μας ο συνάδελφος Φιλόλογος και συγγραφέας Διονύσιος Λεϊμονής.  
Ο κ. Λεϊμονής μας έδωσε την αφόρμηση και σε συνεργασία με τον Εκδοτικό οίκο του κ. Πατάκη να ασχοληθούμε με τα γλυπτά του Παρθενώνα.
  



Η κλοπή των γλυπτών μας,  με την ιδιαίτερα ευφυέστατη προσέγγιση της "προστασίας τους", από την δική μας ανικανότητα είναι μια ανοικτή πληγή για μας. 
Για να μπορούν να συνυπάρχουν οι λαοί και οι άνθρωποι μεταξύ τους πρέπει να υπάρχει ανάμεσά τους σεβασμός και ειλικρίνεια. Σεβασμός και αναγνώριση στα δικαιώματά τους. 
Είναι  κεκτημένο δικαίωμα και υποχρέωσή μας, συγχρόνως, να μας επιστραφούν αυτά που μας ανήκουν. Το αυτονόητο. Αυτά που διεκδικούν εδώ και τόσα χρόνια τόσοι άνθρωποι ξένοι φιλέλληνες αλλά και Έλληνες πολιτικοί όπως η μοναδική Μελίνα Μερκούρη. 
Ο Διονύσης με το "Δέκατο έβδομο κιβώτιο" μας έβαλε και πάλι μπροστά από την μεγάλη ευθύνη που έχουμε ως πολίτες αυτής της  χώρας, αλλά ακόμη να μάθουμε στα παιδιά μας να αγαπούν την πατρίδα του να σέβονται τον πολιτισμό τους και να διεκδικούν το δίκιο τους από τον οποιοδήποτε σφετεριστή.
Ευχαριστούμε τον Διονύση για την αγάπη του προς τον άνθρωπο και τις ευαισθησίες του. Πολλές φορές έγινε αφορμή να ασχοληθούμε με σοβαρά κοινωνικά ζητήματα.
Ελπίζουμε πάντα στη συνεργασία και τη βοήθειά του. 
Εξάλλου έχουμε και συνέχεια  στις φετινές μας  κοινές μας δράσεις.

Η ομάδα των εκπαιδευτικών
Μπαραμπατζή Μαρία (Κοινωνιολόγος)
Λουμπάκη Σταυρούλα (Φιλόλογος)
Νικολαΐδου Παρασκευή (Καλλιτεχνικών)
Καρέτσος Αχιλλέας (Πληροφορικής)
Ζαγόρη Βασιλική (Μουσικός)
Κομνός Απόστολος (Γυμναστής)"

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου